четвъртък, 31 юли 2014 г.

Skin Care Tips

Грижата за кожата е нещо много важно за мен и истината е, че отделям много време за четене на материали по темата. Ежедневното почистване, ексфолиране, хидратиране и прочие са нещо познато на всеки един, който се грижи за кожата си, но има и някои други неща, които ако се опитаме да включваме във всекидневието си, ще ни помогнат да се сдобием с една свежа и здрава кожа. 

1. Задължително е да пазим кожата си от слънцето, тъй като предизвиква поява на лунички например, но може да доведе и до много по-сериозни проблеми, а и увеличава риска от рак на кожата. Според мен, това е нещо познато на всеки, но много хора го пренебрегват, а в горещите месеци трябва да сме особено внимателни. 

2. Ако искате хубава и преди всичко здрава кожа, НЕ ПУШЕТЕ! Освен всички други вреди, които пушенето нанася на организма ни и тоталното съсипване на дробовете ни, пушенето вреди и на кожата ни, не в по-малки количества. Като за начало, пушенето кара кожата ни да изглежда по-стара и предизвиква бръчки. Друга вреда е стесняването на кръвоносни съдове, което води до намаляване на притока на кръв. Пушенето вреди и на колагена - влакно, което е много важно за здравината на кожата и нейната еластичност. 

3. Ние сме това, което ядем....и когато ядем вредни храни, няма как да искаме здрава кожа. Опитвайте се да включите повече плоди, зеленчуци, пълнозърнести храни..Не е доказана точна връзка между храната и кожата, но има изследвания, които показват, че диета с ниско съдържание на нездравословни храни и богата на витамин С, кара кожата да изглежда по-млада. Освен това, здравословната храна ни кара да се чувстваме по-добре и има много други плюсове. 

4. Стресът може да предизвика актне, както и други кожни проблеми. Затова, хубаво е да се опитваме да контролираме нивата на стрес. Трябва да разпределим времето си така, че да свършим задачите си за деня, но и да ни остане време за релакс, което ще ни помогне да се отпуснем и да намалим нивата на стрес. Физическите упражнение, също на начин за справяне със стреса. Йогата ни помага да се отпуснем и да освободим ума си, пилатес, инсанити, тае-бо, тай-чи, аеробика, танци,бокс - всички тези методи помагат за намаляване на стреса и ни отпускат, но също така ни помагат да сме във форма. Освен този вид упражнения, разходките, карането на колело и ролери например, също са страхотен начин да се отпуснем.

Това са едни от основните правила, според мен, към които трябва да се стремим да се придържаме, за да имаме хубава и здрава кожа. Разбира се няма как никога повече да не си вземем блокче шоколад, но въпросът е да се опитаме да живеем по-здравословно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар