понеделник, 10 ноември 2014 г.

Храни за сияйна кожа

Ако четете блога ми, вероятно знаете, че за мен грижата за кожата е едно от най-важните неща. Често обаче забравяме, че освен кремовете и всички мазила, които използваме, за да поддържаме кожата си я добър вид, има и други неща, които оказват влияние - едно от на-важните е храната, която ние приемаме. Има някои храни, които са полезни за организма ни, също както и за вида на кожата ни, и разбира се обратното - има и такива, които само вредят. 

За гладка кожа:

Това е лесно - всички плодове и зеленчуци, които познавате и харесвате. Например ягоди, портокали, чушки, броколи, ананас, киви.....

Всички те съдържат Витамин С, антиоксидант, участващ в синтеза на колаген. Доказано е също така, че този витамин спомага срещу борбата с бръчките. При хората, които консумират мазни храни, богати на възглехидрати се наблюдават повече бръчки, отколкото при останалите. 

За чиста кожа: 

Отново всички зеленчуци, за които може да се сетите и риба. Рибата е богата на омега-3 мастни киселини, а зеленчуците съдържат множество хранителни вещества, сред които Витамин А и С, които са от решаващо значение за състоянието на нашата кожа. Рибата спомагат са предотвратяването появата на акне и има предпазен ефект. 

За по-здрава и хидратирана кожа: 

Зеленият чай..Той съдържа голямо количество антиоксиданти, известни като полифеноли. Увеличава хидратацията на кожата и притока на кислород.


Няма коментари:

Публикуване на коментар